Column in magazine Roots

Kalm doe ik een stap achteruit, pers mijn lippen samen en wacht op wat komen gaat. Ik kijk naar Annabel, mijn mini-shetlander, en naar Symone. Zij heeft een bijzonder talent. Klinkt gek, maar Symone kan met dieren praten.

Een van mijn buurvrouwen wees mij op haar website over het communiceren met dieren en vertelde over de bijzondere ontmoetingen tussen haar paarden en Symone. Ontmoetingen waardoor bepaalde gedragsproblemen volledig waren verdwenen. Uit pure nieuwsgierigheid heb ik ook een afspraak gemaakt. Want een keer ‘praten’ met je eigen dieren, wie wil dat nu niet?!

Van Annabel wil ik graag weten of zij een kameraadje wilt. En op die vraag probeert Symone nu een antwoord te krijgen. Ik ben wat sceptisch, dat geef ik eerlijk toe. Ik hoop dan ook dat Symone met iets komt dat mij volledig van mijn stuk brengt. Lang hoef ik daar niet op te wachten.

‘Ik zie een schaap..’, begint ze. Dat is gek hè, een pony met een schaap… Heeft ze weleens bij een schaap gestaan?’ Ze kijkt erbij alsof ze een onnozele vraag stelt. Ik schiet in de lach. ‘Bij meer dan 200 schapen! Ik kocht haar van een schapenboer!’ Het ijs is gebroken. Ik ben om. Dit verzin je niet!

Volgens Symone vind Annabel het wel prima zo. Ze geniet van onze momentjes samen en qua karakter lijken wij erg op elkaar vertelt ze. Daar kan ik in meegaan: zelfstandig, maar  ook aanhankelijk en énorm chagrijnig als we te laat ons eten krijgen.

In de loopstal hoor ik nog meer interessante dingen. Zo vertelt koe Olga aan Symone dat een grote gebeurtenis in haar jonge jaren haar behoorlijk heeft aangegrepen. Ik weet meteen waar ze op doelt. Olga is namelijk als pink van Duitsland naar Nederland verhuisd. ‘Vandaar dat ze zoveel aandacht vraagt. Ze is emotioneel niet volledig volgroeid,’ vertelt Symone  en ze laat  Olga haar verhaal doen. Volgens Symone vinden dieren het fijn om hun hart eens te luchten. Een ‘gesprek’ verhelpt vaak mentale problemen. Net als bij mensen.

Saartje, een koe die altijd voor de helft met haar lichaam in de ligbox ligt, vertelt dat ze bang is voor de andere koeien. ‘Zij wil snel kunnen opstaan. Kunnen vluchten,’ zegt Symone. Ik knik. Dat zou goed kunnen. Saartje staat laag in de rangrode. ‘Ik zal haar geruststellen en zeggen dat ze beter goed in de boxen kan gaan liggen.’

Van poes Fientje wil ik graag weten of ze met ons mee wil verhuizen naar ons nieuwe bedrijf. Er gaat namelijk ook een uit de kluiten gewassen kater mee waar ze regelmatig flinke klappen van krijgt.’Misschien blijft ze liever hier, bij de buren?’ vraag ik voorzichtig. Maar volgens Symone wil Fientje dólgraag mee. ‘Ze zegt dat die kater een probleem heeft, niet zij,’ lacht Symone. Go Fien!

Als Symone ons erf afrijdt, blijft het hele gebeuren mij bezig houden. Annabel lijkt nog aanhankelijker dan anders. Net als Fientje, waar ik telkens bijna over struikel. Of verbeeld ik het me allemaal?

Als ik de loopstal weer instap en Saartje keurig netjes in een van de ligboxen liggen zie liggen, ben ik overtuigd. Deze vrouw kan echt iets héél bijzonders.

Geschreven door Mariska ten Den.

Hee, ik ben Symone

Ik schrijf graag over telepathie met dieren en healing en deel graag de boodschappen van de prachtigste, wijze dieren. Veel plezier met het lezen van deze blogs. Wil je meer weten over de consulten dierencommunicatie en healing? Klik dan hier.

meer in de media