Aanmelden voor een basiscursus:

Let op; consultenstop wegens volgeboekt! Via de nieuwsbrief hoor je als eerste wanneer er weer gemaild/ aangevraagd kan worden. Inschrijven daarvoor kan op de homepage. Dank voor je geduld!

Ik ben telefonisch/per whatsapp/sms enz niet bereikbaar om de focus te houden op de consulten, dank voor je begrip.

Symone Ottevangers

Dierencommunicatie en healing

Telefonisch consult € 125,-

Communicatie en healing voor je dier terwijl we live aan de telefoon zijn met z’n drieën.

Je aanvraag ontvang ik graag in een beknopte mail:

Telefonisch spoedconsult € 150,-

Spoedconsult nodig?

(alle consulten zijn incl.21% btw)

Hoe ga ik te werk?

Ik zal allereerst het dier zelf aan het woord laten. Dit helpt ontladen en is het belangrijkste voor het dier.

De beste gesprekken heb ik als de eigenaar/aanvrager gráág wil weten wat zijn dier vindt, denkt, voelt enz. Het is het mooiste als je, zonder oordelen, open kunt staan voor wat je dier te vertellen heeft.

Het werkt voor mij goed als ik niet teveel van het dier weet zodat ik ‘open’ het gesprek in kan gaan. Een korte mail is daarom voldoende, liever geen heel levensverhaal.

Iets anders is het als het dier voorbereid moet worden op een situatie; een verhuizing, een operatie. Dan ontvang ik graag een beschrijving van wat er staat te gebeuren.

Healing voor je dier € 65,-

Healing voor jezelf € 95,-

Hoe werkt telepathie met dieren?
Zie het als het opzoeken van een frequentie net als van een radiozender. Ik zit op een rustige plek zonder afleiding en concentreer me op het dier. Het dier kiest zelf, want voelt mijn intentie. Het ‘gesprek’ kan beginnen! Er gaat informatie tussen het dier en mij heen en weer en ergens onderweg wordt dat vertaalt zodat we elkaar begrijpen.

Is het echt praten?
Ik krijg woorden en zinnen door maar ook beelden, gevoelens en geuren. De vertaalslag komt soms in mijn eigen woorden maar ook wel als typisch een uitspraak van het dier. Een voorbeeld: “Muizenhoopjes!”, vond een paard eens toen ik vroeg wat ze van haar eten vond.

Ik vertel je alles, precies zoals het doorkomt bij me. Als eigenaar ken je het dier en jullie situatie en omgeving het beste waardoor je sommige informatie anders zal interpreteren dan ik.

Hoe werkt de lichaamscheck?
Tijdens deze check voel ik precies wat het dier in zijn lichaam voelt. Ik voel de pijn, moeheid of het ongemak en de zwakkere plekken en eventuele blokkades. Het kan net het laatste stukje zijn bij vage klachten of vermoedens van dierenartsen of andere behandelaars. Soms uit een blessure zich ergens anders dan waar het ooit door een blokkade begonnen is. Een voorbeeld: een beenblessure kan voortkomen uit de voetstand maar ook vanuit de nek, hals, rug via het spierenstelsel en alles daar tussen in. Dan is het zo nuttig de eerste tekenen van een blokkade te weten en deze op te lossen om erger te voorkomen. Met deze ‘gave’ ben ik enorm blij, het is al vaak erg waardevol gebleken.

Kunnen dieren trauma’s hebben?
Ja, dat kan. Gelukkig zijn dieren meestal heel open over hun emoties. Rondom een traumatische gebeurtenis is dit heel zinvol. Door erover te praten en de emoties er te laten zijn, help je dieren enorm, net zoals het bij mensen werkt. Een luisterend en begrijpend oor steunt. Doordat ik gebruik maak van Touch of Matrix, Quantum Touch, Reconnection technieken én vooral ‘iets van mezelf’ tijdens een gesprek kan ik gericht helpen trauma’s te verwerken op diepere lagen.

Komt het wel eens voor dat een dier niet wil communiceren?
Meestal willen dieren juist gráág en staan ze te trappelen. Zijn ze meewerkend en weten al via hun lijn met hun eigenaar dat ik zou komen. Maar het valt of staat met hun toestemming; telepathie kun je niet afdwingen. Soms hebben ze even een moment nodig om af te tasten. Bij een telefonisch consult heb ik nog nooit meegemaakt dat een dier niet wilde. Dit komt volgens mij omdat de eigenaar er dan ook live bij is, je dier wéét dat.

Handig om te weten; ik neem waar op meerdere lagen dan alleen het 1 op 1 contact met je dier. Dus al praat je dier niet rechtstreeks, ik ontvang alle informatie wél.

Moet ik bij mijn dier zijn als jij er mee communiceert of healing geeft?
Het hoeft niet. Maar het kán wel. Soms zie je duidelijk dat er iets gebeurd. Verschillende gezichtsuitdrukkingen bijvoorbeeld. Maar meestal gaan ze rusten. Honden en katten gaan vaak liggen slapen tijdens onze communicatie en healing. Wat niet echt slaap is op zo’n moment, want ze zijn er optimaal bij. Maar voor ons mensen lijkt het op slapen. Paarden gaan meestal gewoon door met wat ze aan het doen waren, als prooi en vluchtdier blijven zij aanwezig.

Kan iedereen leren communiceren met dieren?
Ik denk van wel. Alleen is het voor de ene persoon makkelijker te ontwikkelen dan voor een ander. Maar iedereen heeft een zesde zintuig dat je kunt trainen. En het mooie; je komt veel meer in contact met je intuïtie, wat ook fijn, goed en gezond is voor jezelf.

Kan ik dit echt in 1 weekend leren?
Sommige mensen wel. Maar het is heel normaal dat je daarna oefent om het verder te ontwikkelen. Zoals je ook bij een nieuw taal zou doen. Tijdens een basicursus leggen we een basis en krijg je tools mee om thuis verder te kunnen oefenen. Daarna kun je verdiepingsdagen volgen.

Ik merkte na mijn aanvraag al dat er iets was veranderd bij mijn dier. Maar je had het consult nog niet gedaan. Hoe kan dat?
Eén woord; intentie. De intentie hangt dan al in de lucht bij ons beiden; jij hebt gemaild en ik heb de mail gelezen en/of de foto gezien. Je dier wil graag. En de energie werkt al. Zo gaat dat bij energetisch werk; intentie is van grote invloed.

Mijn paard is flink in training. Kan een healing dan wel of is het beter te wachten tot een vakantie?
Het kan altijd. De energie werkt in via het lichaam- systeem van je dier, en die reguleert dit. Het is meestal zo dat de energie in de nacht, in rust, nog dieper gaat inwerken. Het zelfgenezend vermogen regelt alles. Dat doet het lichaam dus allemaal zelf, daar hoeven wij ons niet in te mengen. Mooi he!

Hoe krijg jij informatie binnen? Praten dieren écht?
De informatie komt subtiel binnen in gevoel, beeld, woorden en zinnen, geur, emoties, een weten. Bij sommige dieren hoor ik inderdaad een stem, maar niet bij elk dier. Als ik een stem hoor, zegt die vaak veel over de persoonlijkheid van een dier. Bij sterke stevige individuen hoor ik vaak een dito stem.

Wat ik doe is zo goed mogelijk de informatie van het dier doorgeven, als dierencommunicator ben ik het ‘doorgeefluik’.

Je kunt je realiseren dat het een kort gesprek is waarin je niet alles kunt bespreken, net zoals je met mensen een middag kunt praten en nog steeds niet álles weet over diegene.

Het contact is een momentopname. Een dier leeft in het ‘nu’ dus geeft de informatie door over dit moment; een belangrijk gegeven in het geval van ziekte of een naderend sterven. Als het zich heel miserabel voelt kan het zijn dat het dier op dit moment niet meer wil leven. Maar na bijvoorbeeld pijnstillers kan het er heel anders over denken.

Ik probeer wel helderheid te krijgen in zo’n geval en zal de vraag op meerdere manieren stellen om een zo duidelijk mogelijk antwoord te krijgen.

Ik stel geen diagnose en vervang geen dierenarts.

Ik kan wel kijken/voelen/waarnemen hoe het dier zich voelt, of het pijn heeft, hoeveel pijn en waar.

Omdat ik geen arts ben kan ik vaak niet benoemen wat het is, alleen welke plek het is.

Het blijft intuïtief waarnemen met dus geen 100% score.

Je blijft als eigenaar/verzorger uiteindelijk altijd zelf verantwoordelijk voor wat je met de informatie van je dier doet.

Mijn voorkeur heeft het als je het met gezond verstand legt naast wat je zelf al weet, voelt, hoort en ziet aan je dier; jij kent hem of haar goed.

Overleggen met, en behandeling van, andere dierenprofessionals heeft altijd mijn voorkeur; een blessure of probleem van meerdere kanten bekijken geeft veel meer kans op een oplossing; het is een puzzel die gelegd wordt.