Ervaring van Iris en Stanny

“Dit gesprek heeft voor ons heel veel betekent. Wij liepen namelijk al een tijdje vast met ons paard Lucky en wisten niet wat het was. Daarom hadden we dit gesprek aangevraagd. Het was wel een heftig gesprek. Zoveel lichamelijke klachten die eruit kwamen. 

Lucky zei heel vaak in het consult dat hij het heel graag wilde, maar dat hij het lichamelijk niet meer kon. Hij voelde zich als een oude opa. Stram, houterig en moeite met opstarten. Terwijl hij nog maar 10 jaar was…

Dit zijn een paar lichamelijke dingen die Lucky tijdens het gesprek met Symone aangaf:

Compensatie op compensatie waardoor het er al een heleboel zijn.

Veel structuren zijn hierdoor vast komen te zitten.

De compensaties zijn al zo lang bezig waardoor het kan zijn dat wanneer er een therapeut aan gaat zitten hij misschien wel slechter zou worden. Hij is gewoon vastgelopen hierdoor.  

Hele diepe pijn in het CTO gebied wat zich verder eromheen uitspreid. 

Koude benen die slecht doorbloed zijn.

Heel veel scheefheid/ scheefheden in zijn lichaam. 

Veel hoofdpijn. 

Zijn ribben doen zeer.

Achterhand voelt strak en overbelast aan om de voorhand te ontzien. Die vangt veel op.

Weefsels voelen strak aan daar.

Symone zei: “Hij heeft het meeste last van zijn boeg gedeelte. Daar gaat elke keer mijn aandacht naar toe.”

Dit gaf ons aanleiding om de focus op de voorhand te nemen in plaats van de achterhand die we altijd hadden. 

Het heeft er ons wel toe geleidt dat we na een aantal maanden wisten wat hij had. Lucky bleek namelijk ECVM te hebben. We hadden er nog nooit van gehoord, maar met alle kennis wat we nu ervan hebben sluit dit gesprek er zo goed op aan van zijn klachten. Als ik het nu terug luister valt alles op zijn plek terwijl ik het toen nog lastig te begrijpen vond. 

Helaas heeft Lucky ons moeten verlaten in december, omdat hij helemaal vastgelopen was door al zijn compensaties. Daarom willen wij graag zijn verhaal delen zodat we de kennis van ECVM onder de aandacht brengen. Op www.ecvmallbreeds.com vind je meer informatie en daar komt ook Lucky’s levensverhaal op.”